Gülüş Estetiği ve Tasarımı

Gülüş estetiği ve tasarımı; çapraşık dişleri olan, travma geçirmiş ve ağza darbe alarak kırıkları oluşmuş kişiler, trafik kazası yaralanmaları gibi çeşitli nedenlerden dolayı gülüşünü estetik hale getirmek isteyen bireylere uygulanan bir tedavidir.

Uygulamalar bu alanda çok geniş kapsamlı olup kişinin yaşadığı problemlere, bütçesine ve taleplerine uygun biçimde hekimi tarafından planlanmaktadır.

İlk olarak kişide tedavi gerektiren diş çürüğü ve diş eti gibi ağız içi dokularda bulunan hastalıklar tedavi edilir.

Ardından kişinin talep ettiği doğrultuda bütçesi ile orantılı olan farklı tedavi seçeneklerinin avantaj ve dezavantajlarından bahsedilerek kendisi ile birlikte hekimi ortak bir uygulama kararı alırlar.

En çok kullanılan gülüş estetiği ve tasarımı uygulamaları;

  • Diş beyazlatma (bleaching)
  • Pembe estetik (diş eti estetiği)
  • İmplant tedavisi
  • Kaplama tedavileri
  • Ortodontik tedaviler (diş teli) şeklindedir.

Gülüş Estetiği ve Tasarımı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kişinin farklı profillerden gülüşünün fotoğrafları çekilerek dijital ortama aktarılmaktadır.

Daha sonra kararlaştırılan işlem sonlandırıldığında kişinin tahmini sonucunun nasıl olacağı diş hekimi tarafından ekrana yansıtılır. Bu sayede hasta beğendiği ve beğenmediği noktaları belirterek sonuç hakkındaki fikirlerinden bahseder.

Bu teknik sayesinde sonuç ve süreç hakkındaki hiçbir durum hasta için öngörülemeyen bir sürpriz halini almamaktadır. Bu da kişinin işlem ile ilgili endişelerini en aza indirgemektedir.

Tedavi planı tam olarak kararlaştırıldıktan sonra seans planlaması yapılır ve kişiye sırası ile tüm uygulamalar yapılır.

Gülüş Estetiği ve Tasarımı Sonrası Ağız Bakımı

Gülüş estetiği ve tasarımı sonrası ağız bakımı doğal dişlerden farksız biçimde ele alınmalıdır. Bireyler düzenli olarak günde 2 kere dişlerini yumuşak uçlu bir diş fırçası ile doktorunun önerdiği diş macununu kullanarak fırçalamalı. Düzenli aralıklarla da diş ipi kullanarak derinlemesine ağız bakımı yapmalıdır.

Asitli, kola, şeker oranı çok yüksek olan, çay ve kahve gibi gülüş tasarımı sonrası elde edilen beyaz diş görünümünü yitirmemek adına (dişlerin sararmasını önlemek için) bu tür besinler kontrollü tüketilmeli ve tüketildikten hemen sonra ağız su ile çalkalanmalı veya dişler fırçalanmalıdır.

Sert kabuklu besinleri dişlerle kırmak da oldukça zararlı olabilmektedir.