FUE Yöntemi ile Saç Ekimi

Saç ekimi sırasında tek tek saçların alınması ve ekilmesi işlemine Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) yöntemi adı verilmektedir. FUE tekniği; doğal olarak uzayan saçları, saç gruplarını, folikül çiftlerini veya gruplarını etkileyerek sadece uygulama alanına değil tüm saç köklerine faydalı olmaktadır.

Saç folikülü ve tabanının (papilla) yanı sıra FUE tekniğinde, folikülün (matris) etrafındaki bağ dokusu da işleme dahil edilebilir.

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

FUE saç ekimi sırasında donör bölgeden foliküller tek tek alınır. Ekstraksiyon 0,7 – 1,0 çapında, özel, titan uçlu bir cerrahi alet yardımı ile gerçekleştirilir.

Saçsız bölgede mikro boyutta kesiler, cepler oluşturulur ve greftler özel bir yöntemle yerleştirilir.

FUE saç ekimi yöntemi donör bölgede çok küçük, nokta şeklinde, çıplak gözle görülmeyen, kısa saçlı kişilerde bile fark edilmeyen izler bırakabilir. Bu küçük izler zamanla kaybolacak ve tespit edilemez hale gelecektir.

FUE saç ekimi çok hassas, gelişmiş bir tıbbi müdahaledir. Maksimum saç büyümesini sağlamak için FUE ve implantasyon işlemi sırasında sağlam kalması gerekir.

Kadınlarda ve erkeklerde farklı şekillerde olan alnın üst kısmını çevreleyen saç çizgisi FUE tekniği sayesinde doğal görünümlü biçimde tasarlanabilmektedir.

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Gözle görülebilir, rahatsız edici olan operasyon izleri kalmamaktadır.

Uygulama sonrası bakım ve iyileşme süreci çok zorlayıcı değildir. Kişiler hekimlerinin kendilerinden istediği durumları yerine getirdiği sürece herhangi bir komplikasyonun gelişme riski oldukça düşüktür.

Uygulama sonrası ilk saç yıkamanın nasıl yapılacağı veya klinikte gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği gibi durumları hekiminize mutlaka danışmalısınız.

Uygulama öncesinde ve sonrasında en az 72 saat alkol ve sigara tüketiminin kesilmiş olması önerilmektedir. Alkol anestezinin etki mekanizmasını kötüleştirebilir, kanı incelterek uygulama sırasında aşırı kanamaya sebep olabilir ve uygulamanın bölgesinde beklenenden daha fazla ödem oluşumuna sebebiyet verebilir. Sigara dokuların iyileşme sürecine zarar verdiğinden kişiler en azından uygulama günü ve bir gün sonrası sigara tüketmemelidir.

İlk günler uyurken işlem bölgesinin yatak ile temasını en aza indirgeyebilmek için baş yukarıda olacak şekilde yatılmalıdır ve kesinlikle yüzükoyun yatılmamalıdır.